Kunstenaars

Hieronder vindt u een korte beschrijving van onze kunstenaars met daarbij een link naar het fotoalbum met hun eigen portfolio.

(Link volgt binnenkort)

 

 

Hans Berends: Hans is een man die vanuit zijn rolstoel graag grote werken maakt. Naast abstract werk schikderd hij ook graag zijn eigen figuren die zich kenmerken door een eigen stijl. Hans varieert graag tussen verschillende technieken en combineerd deze ook geregeld in zijn werk. Zo maakt hij gebruik van sponzen, rollers, kwasten maar soms ook een kaasschaaf of takken om zijn verf op de doorgaans grote doeken aan te brengen. Daarnaast werkt Hans graag met andere materialen in combinatie met verf zoals zand, tabak, papier...

Klik hier om Hans zijn werk te bekijken.

 

Elly Drietelaar:

Elly is een vrouw die erg veelzijdig is en zich met verschillende creatieve aktiviteiten bezig houdt. Haar schilderwerk heeft een geheel eigen identiteit en stijl. Ze schildert over de meest uiteenlopende onderwerpen waardoor ze sich door plaatjes uit tijdschriften, internet, ansichtkaarten laat inspireren. Waarbij, bloemen, vlinders en deftige dames de voorkeur hebben. Daarnaast leeft ze zich ook graag uit op allerlei ander produkten die ze van haar werk voorziet zoals vogelhuisjes, dienbladen, lektuurbakken, lampenkappen beschilderen. Elly mag ook graag sieraden maken. Sind kort is Elly bezig middels glasfusion mooie kleurrijke hangers te maken van glas. Elly glazuurt ook schalen en ander keramiek.

Klik hier om Elly haar werk te bekijken.

 

Henk Steenbeeke:

Henk is een man die graag meehelpt meubeltjes op te knappen, schuren, verfen, lakken... Daarnaast laat hij zich bij zijn schilderwerk graag inspreren door FC Twente, Bassie en Adtiaan en het Circus. Henk maakt in geheel eigen stijl mooie dieren en mensen in de meest vrolijke kleuren. Henk's werk kan men het best omschrijven als "kinderkamer kunst" 

Klik hier om Henk zijn werk te bekijken.

 

Linda Koenderink:

Linda is een jonge vrouw met een voorkeur voor gothic. Dit zien we terug in haar werk dat veelal een fantasierijke verzameling met op tattoo's en mistieke symbolen geinspireerde afbeeldingen. Linda is nog steeds op ontdekkingsreis van wat er allemaal mogelijk is op het artistieke gebied. Het werk van Linda valt echt onder het ArtBrut. Linda richt zich voornamelijk op het schilderen op doek, waarbij ze ook af en toe andere materialen creatief in haar werk verwerkt zoals eierdozen. Daarnaast werkt Linda ook met keramiek alwaar ze figuratieve beeldjes maakt.

Klik hier om het werk van Linda te bekijken.

 

Elleke Lutters:

Elleke is een vrouw die ook erg Artbrut werkt, haar onderwerpen beperken zich weliswaar tot bloempotjes, huisjes en poppetjes maar de vrolijke kleuren en de herhalingen levert vaak bijzonder werk op dat in verschillende formaten en kleuren en in verschillende combinaties voor een vrolijk en verassend effect zorgen. De herhalingen in haar werk zijn echt een kenmerk van het werk van Elleke. Elleke werk het liefst klein.

Klik hier om het werk van Elleke te bekijken.

 

Marjan Fiselier:

Marjan is een vrouw die graag geinspireerd wordt door plaatjes. Haar voorkeuren gaan uit naar de meer klasieke plaatjes en afbeeldingenen afrikaanse afbeeldingen. Haar stijl kenmerkt zich door de natte manier van schilderen en de ruimtes die ze tussen de kleuren laat. Ondanks dat ze altijd vanuit een voorbeeld werkt krijgen al haar werken door haar techniek een geheel eigen stijl en uitstraling.

Klik hier om het werk van Marian te bekijken.

 

Esther van Goor:

Esther is een jonge vrouw die zich van jongs af aan al op papier heeft uitgeleefd. Na eigen stripverhalen te hebben bedacht en getekent heeft ze haar interesse lanzaam maar zeker verlegt naar het schilderen. Ook in het schilderen zien we haar nog steeds verder ontwikkelen en steeds gedetaileerder werken. Esther werkt zowel aan vrij werk als ook werkt ze soms in opdracht. Esther schilderd vanuit haar fantasie en haar werken zijn vaak geinspireerd door fantasy en tattoo's. Esther maakt ook figuratief werk met keramiek.

Klik hier om het werk van Esther te bekijken.

 

Carmen Natalie Schmelzer:

Carmen is een jonge vrouw met een geheel eigen stijl die volledig Artbrut te noemen is. Haar werken kenmerken zich door veel kleurgebruik en combinaties van abstracte figuren in combinatie met symbolen als ying yang, hartjes en sterren Ook opvallend zijn haar figuratieve poppen met geheel eigen stijl en unieke armen. Carmen is naast het schilderen op doek ook bezig met het schilderen van meubeltjes en maakt ze middels glasfusion glazen hangers.

Klik hier om het werk van Carmen te bekijken.

 

Natascha Kientz:

Natascha is een jonge vrouw die zich in haar vrije werk voornamelijk laat inspireren door tekenfilms maar werkt ook in opfracht. Haar werk kenmerkt zich door haar tekenstijl en haar vrije werk valt te plaatsen onder "Kinderkamer kunst" Daarnaast is Natascha bezig met keramiek en glasfusion.

Klik hier om het werk van Natascha te bekijken.

 

Mandy Peters:

Mandy is een vrouw die het liefst zo realistisch mogelijk werk maakt. Ze laat zich inspireren door foto's en plaatjes. De onderwerpen lopen uiteen van mensen tot dieren en landschappen. Mandy werkt erg precies en nauwkeurig. Mandy werkt het liefst in opdracht.

Naast het schilderen op doek schilderd ze ook graag op vogelhuisjes, dienbladen, lektuurbakken etc.. Verder werky mandy ook met keramiek waar ze schalen en schaaltjes maakt.

Klik hier om het werk van Mandy te bekijken.

 

Petra Weterbrink:

Petra is een vrouw die zich voornamelijk bezig houdt met schilderen op doek. Dat heeft haar voorkeur. Ze maakt zowel groot als kleiner werk. Ook werkt ze graag in opdracht. Haar werk kenmerkt zich voornamelijk in het vrolijke kleurgebruik en het gebruik van hokjes en vierkantjes in haar werk. Ze omlijnt haar werk graag met zwarte lijnen. Haar werken zijn veelal bont waar veel te zien valt.

Klik hier om het werk van Petra te bekijken.

 

Fammy Ekhorst:

Fammy is een man die abstract graag combineert met zijn geheel in eigen stijl getekende poppen. Fammy gebruikt graag veel lijnen en kleuren. Vaak schilderd hij verschillende kleuren over elkaar heeb wat soms tot verassende resultaten leidt. Fammy maakt zowel groot als klein werk. Fammy werkt soms ook in opdracht.

Klik hier om het werk van Fammy te bekijken.

 

Tea van Esch:

Tea is een vrouw die echte "kinderkamer kunst" maakt. Tea maakt voornamelijk kleinere schilderijen met fantasie dieren en figuren. Haar stijl kenmerkt zich door het kleurgebruik en de vrolijke afbeeldingen die ze tekent. Daarnaast maakt Tea ook glazen hangers middels glasfusion.

Klik hier om het werk van Tea te bekijken.